Новини Реакция

Рая Назарян не иска да е служебен премиер

   
Рая Назарян не иска да е служебен премиер

Председателят на Народното събрание Рая Назарян (ГЕРБ) заяви, че ако получи предложение от президента Румен Радев да стане служебен премиер, ще откаже. 

Председателят на парламента е един от постовете, сред които се избира служебен премиер според последните промени в Конституцията. Така въпросът с номинацията на Назарян е актуален заради провалящите се преговори за кабинет и перспективата за нови избори и ново служебно правителство.

В кулоарите на парламента тя коментира думите на председателя на групата на ДПС Делян Пеевски от по-рано днес - че вчера президентът, Ахмед Доган и Христо Иванов се срещнали на Росенец и разговаряли как да направят "преврат" и да сменят Рая Назарян с друг председател, "удобен" за държавния глава. 

"Най-важното е, че не трябва да говорим с хипотези, а с факти. Не съм дала нито един повод, за да има смяна на председателя на Народното събрание", коментира Рая Назарян. 

Тя заяви, че е вложила много усилия, за да има диалог между народните представител и партиите и в този смисъл няма място за подобни идеи. 

Тя коментира, че ГЕРБ винаги са печелили честно изборите, а не "със служебни победи за заемане на постове".