Новини От мрежата

Младеж е пребит от петима охранители на дискотека в Пловдив: Ритаха ме и ме душиха без причина

   
Младеж е пребит от петима охранители на дискотека в Пловдив: Ритаха ме и ме душиха без причина

27-годишен мъж твърди, че е пребит от охранители в пловдивска дискотека. Пострадалият Филип К. публикува кадри в профилите си в социалните мрежи от раните си след побоя от работещи в известната пловдивска дискотека Secrets. 

По думите му той по никакъв начин не е предизвикал агресията от страна на охранителите. В прикачените снимки се вижда, че единият му зъб е отчупен, както и че има наранявания по лицето и ръцете. 

"Защо когато влязох в линейката, лекарят ми каза: "За жалост, не си първия, излизащ в такова състояние от това място"? Защо ми е да имам епикриза за телесната повреда, като полицаите дори не зачетоха за нужно да видят личните документи на извършителите? ЗАЩО?",  пита пострадалият. 

Младежът коментира, че чрез разпространението на историята си иска да предотврати толерирането на подобни действия.

Междувременно от Районната прокуратура в Пловдив съобщиха, че е образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда от длъжностно лице. Става ясно, че производството е образувано след жалба от пострадалия, който е приложили медицински документи, както и снимков материал.

Наблюдаващият прокурор е дал указания да се разпитат всички замесени в случая лица и да се назначат нужните експертизи. Срокът за разследване е двумесечен.

OFFNews се свърза с говорителя на Областната дирекция на МВР в Пловдив откъдето заявиха, че полицейски екип се е отзовал на подаден сигнал в нощта на побоя. 

Извършена е проверка и е проведен разговор с пострадалия, като по данни на пристигналите на място полицаи, младежът е бил посъветван да отиде в районното управление, където да предостави медицинско свидетелство и да даде показания.

Извършена е предварителна проверка, иззети са записи от охранителни камери, а обстоятелствата още се изясняват, коментираха още от ОДМВР-Пловдив. 

От пловдивската дискотека Secrets не дадоха коментар по случая, но обещаха позиция от управителя. До публикуването на материала такава не е предоставена.