Коментари

Калин Стоянов: Александър от тежката катастрофа вчера не си плащал глобите за скорост

   
Калин Стоянов: Александър от тежката катастрофа вчера не си плащал глобите за скорост

И деветте глоби за скорост на направилия тежка катастрофа в центъра на София вчера Александър Петрунов не са били платени. Това съобщи вътрешният министър Калин Стояновпред журналисти и уточни, че фишовете са били връчени. 

Мъжът има множество криминални регистрации, а Стоянов обеща, че ще провери до къде са стигнали разследванията. 

При катастрофата пострадаха петима души, сред които двете деца на Александър и пешеходец. Очаква се днес Петрунов да бъде обвинен. Той отказал проба за дрога, но с разрешение на съда такава е била взета. 

"Допускам и предполагам, че ще бъде положителна", каза Стоянов и нарече мъжът джигит.

Министърът говори за катастрофата след като връчи ключовете за 6 нови пожарни и 1 линейка. Той обясни, че в момента ситуацията е тежка с двата пожара в област Благоевград, както и един в област Монтана, в района на Вършец. 

Заради това, че вчера Стоянов се срещна с американския посланик Кенет Мертен лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов му поиска оставката. Поводът - наградил огнеборците, които се борят с пожарите. В искането си за оставка Костадинов изтъква, че американците не са помогнали с техника за справяне с огнената стихия. 

"Не е моментът сега да награждавам колегите. Ще го направя, когато овладеем ситуацията. Искам да успокоя г-н Костадинов, че ще наградя всички", каза Стоянов и отново напомни, че е лесно да се говори от прохладни студиа и кабинети. Посочи и че се среща с посланици на всички страни. 

"Имаме положителни резултати в борбата с престъпността за първите 6 месеца. Има спад на регистрираните престъпления и повече разкриваемост. Да ви припомня двата ми приоритета. Справяне с мигрантите и довършване на приема в Шенген. Оптимист съм, че ще стане до края на годината. Вторият са катастрофите", каза Стоянов.