Коментари

ИТН към избирателите: Не изпращайте глупави хора в НС

   
ИТН към избирателите: Не изпращайте глупави хора в НС

След като върнаха неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство и изкараха около 15 мин. на 4 очи с президента Румен Радев ИТН решиха де факто да открият предизборната си кампания с призив към избирателите. 

"Това 50-ото НС бе много динамично и постави много въпроси. Какви хора се пращат - екзотични, които казват едно, а правят друго. На следващите избори гражданите да си дадат сметка кого пращат и какви решения вземат. С участието или неучастието си, това което се получава е и ваша отговорност", заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

Той отказа да отговори дали Димитър Главчев трябва да остане служебен премиер, нито дали Рая Назарян трябва да бъде сменена като шеф на парламента. 

"Ние гласувахме против промените в конституцията, които са ги правили си носят отговорност за ситуацията. Ние предупредихме, че промените не са полезни", каза той във връзка с констатацията на Радев, че няма особен избор.

"Не трябваше да се пипа Конституцията. Българите трябва да разберат, че като пращат глупави хора в НС, попадаме в тази ситуация", добави Йорданов.