Новини Реакция

БСП отряза ПП-ДБ за смяната на шефа на антикорупционната комисия

   
БСП отряза ПП-ДБ за смяната на шефа на антикорупционната комисия

Този парламент е вече доста изчерпан, за да се тръгне по такава процедура. С тези думи председателят на групата на БСП Борислав Гуцанов отряза ПП-ДБ в искането им за смяна на шефа на Комисията за противодействие на корупцията Антон Славчев.

Гуцанов разказа, че в БСП са получили имейли за смяната. Това не е най-сериозният подход за подобна смяна, допълни той.

Решение на президента е кой да бъде служебен министър-председател, ние ще се съобразим с неговото виждане. За БСП е важно премиерът да бъде равно отдалечен от всички партии. За съжаление, промените в конституцията затварят много тези опции. Това коментира пък Гуцанов часове преди консултациите, които държавният глава насрочи с партиите за по-късно днес. Румен Радев ги провежда преди да посочи кой ще е служебен премиер в новото правителство. До момента съгласие са дали двама - досегашният служебен премиер Димитър Главчев и заместничката му в Сметната палата Горица Кожарева.

Дано да се направи тази възможна опция за равна отдалеченост от всички партии, защото най-важната задача за един служебен кабинет и да проведе честни и почтени избори, коментира още Гуцанов.

Промяната в конституцията доведе до това безумие, на което сме свидетели в момента, допълни той.

20 или 27 октомври е една разумна дата за избори, тъй като има необходимост от подготовка на изборите на всяка партия, още повече, че сме в средата на ваканционен период. Активността е достатъчно ниска, това са седми избори, нека осигурим поне това като възможност, призова Гуцанов.