Коментари

Пеевски притеснен за президента: Мистър Кеш знае ли кой е

   
Пеевски притеснен за президента: Мистър Кеш знае ли кой е

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски отново отправи остри упреци към президента Румен Радев и разкритикува думите му, че той има последната дума при назначаването на служебния премиер и не би избрал такъв, който да е назначен с преврат, дори да е Господ. 

"Изключително притеснен съм за Радев - Мистър Кеш дали знае кой е. Досега си мислех, че разбира, че е Мистър Кеш, който живее в трезора, но след изказването му за Рая Назарян, че няма да я назначи за премиер, дори да е Господ, съм много притеснен за въздуха, който дишат с Копринков - изключително объркани хора", каза Пеевски в кулоарите на парламента.

Вчера Радев обяви, че консултациите с парламентарните групи за обсъждане на следващото служебно правителство ще се проведат днев в 17:00 ч. Тогава държавният глава отрече да е участвал в тайните срещи за свалянето на Рая Назарян от поста председател на Народното събрание.

"Не участвам в никакви конспирации и така наречени преврати. Винаги съм бил открит. Ако някой си е правил сметката да отстрани госпожа Назарян, за да сложат удобен за тях председател на НС, явно те са забравили, че последната дума в този процес имам аз. И аз никога няма да назнача този човек, ако ще и да е Господ, защото никога не бих легитимирал едно такова отношение към българския парламент", каза още той.

По повод инициативата на "Продължаваме промяната - Демократична България" за сваляне председателя на антикорупционната комисия Антон Славчев, Пеевски заяви, че Славчев е спечелил конкурс за прокурор в градска прокуратура и се нуждае от това освобождаване от длъжността председател, за да стане прокурор "при другия удобен главен прокурор Сарафов". Той обвърза Славчев с президента.