Новини

Коста Стоянов от Възраждане нападна Явор Божанков в кулоарите на парламента

   
Коста Стоянов от Възраждане нападна Явор Божанков в кулоарите на парламента

Депутатът от "Възраждане" и кандидат-кмет на партията във Варна на местните избори Коста Стоянов нападна депутата от "Продължаваме промяната - Демократична България" Явор Божанков.

"Днес бях нападнат от народен представител от проруската "Възраждане" в кулоарите на НС. С викове: “Ей, пе*ал, ей пе*ал". Това не е първият подобен случай. Много са. Споделям го, за да си дадем сметка на какво са способни тези хора и какво ще се случи, ако бъдат овластени", написа Явор Божанков в социалните мрежи. 

Във видеото се вижда как Ивайло Чорбов, Рая Иванова и Светослав Тодоров от "Възраждане" разтървават бутащите се Божанков и Стоянов. Чува се как Божанков пита Коста Стоянов: "Ти осмокласник ли си?".

Вчера той бе подгонен за кратко от депутати на "Възраждане" по време на дебата по гласувания директно на второ четене законопроект на партията на Костадин Костадинов за забраната на пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация и смяната на пола в училищата. Тогава обаче Божанков бързо се върна на мястото си, след като квесторите в залата се намесиха, за да овладеят напрежението. 

От днешното видео става ясно, че конфликтът все така тлее и срещите между Божанков и представителите на "Възраждане" в кулоарите остават напрегнати. Това не е първият сблъсък между Божанков и депутати от "Възраждане". Той и Манол Пейков редовно влизат в пререкания с партията на Костадин Костадинов.