Развлечения

Нашият дом е България: Фестивалът Пристан на спасение образова и просветлява, въздига и весели

   
Нашият дом е България: Фестивалът Пристан на спасение образова и просветлява, въздига и весели

Първият концерт "Преображение", част от фестивала „Пристан на спасение“, имаше за цел да образова и просвети, да въздигне и развесели, да припомни истината за нашата Православна вяра, да насочи вниманието към непреходните нравствени идеали и висши морални устои, да проповядва любов към Божия закон, любов към ближен, възпявайки вечните Завети на Нашия Господ и Спасител Иисус Христос. Това написаха във Фейсбук от "Нашият дом е България", организатор на събитието.

Благотворителната фондация с идеолог и основен деец арх. Пламен Мирянов стои зад летния петдневен фестивал.

Мероприятието в прослава на Пресвета Богородица се провежда при морските вълни на скалите пред храм "Успение на Пресвета Богородица" в квартал Василико в Царево от 10-ти до 15-ти август.

Фестивалът включва три големи концерта, две киновечери с православни филми, представяне на християнски книги, беседи, програма за деца и конкурс за най-добра морска рисунка за вярата.

"С Божия помощ, християнският фестивал „Пристан на спасение“ беше открит с първи концерт „Преображение“ пред омаята на морския бряг, пред храм „Успение на Пресвета Богородица“. Фестивалът беше открит от Негово Високопреосвещенство Арсений, митрополит Сливенски", добавят още от фондация "Нашият дом е България".

В програмата участваха Орлин Горанов, Дует Шик, детска театрална група от Бургас, които представиха театрални сцени за вярата, Нели Андреева, Калина Андреева, женски хор Нуша, хор св. Цар Давид, Кристиян Попов, Велислава Костадинова, Деница Димитрова, Стоян Янкулов – Стунджи, солисти от анс. Филип Кутев и др.

В музикалната програма участват:

Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Деси Добрева, Дичо, Даница Цръногорчевич, Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови, Женски хор "Нуша", Дует "Шик", солисти от русенска филхармония с диригент Георги Андреев, Галя Димитрова, Пламен Пл. Мирянов и много други.

Фестивалът продължава с 2 кино вечери с прожекция на православните филми „Кананга“ и „Крепост на вяра“ за християнското мисионерство в Африка и с беседи от свещениците Методи Корчев, Стоян, богослова Г. Тодоров и антрополога Надежда Григорова.

Концерт в прослава на Пресвета Богородица ще се проведе и в Несебър на 17 август от 20.00 ч. в амфитеатъра на морския град.