Новини Реакция

ПП-ДБ алармира, че администрацията на НС саботира изслушването на Цветан Василев

   
ПП-ДБ алармира, че администрацията на НС саботира изслушването на Цветан Василев

"Продължаваме промяната - Демократична България" съобщи, че администрацията на Народното събрание отказва да осигури служебна техника за изслушването на Цветан Василев в днешното заседание на временната комисия за убития Мартин Божанов-Нотариуса. 

В публикация във Фейсбук профила си депутатът от ПП-ДБ Елисавета Белобрадова пише, че това са абсурдни пречки.

"Правили сме десетки подобни изслушвания, включително на Христо Грозев. Пренасяме лична техника за изслушването, за да направим възможна работата на Временната комисия, която предстои днес", пише Белобрадова. 

На снимката се виждат как бившият министър на правосъдието Надежда Йорданова и бившата говорителка на кабинета "Петков" Лена Бориславова носят стативи и микрофони по коридорите на бившия Партиен дом.  

На свой ред Лена Бориславова написа, че НС е отказало да предостави техниката и затова двете с Надежда Йорданова са "взели нещата в свои ръце". "Техника има. Въпросът е дали ще има комисия", пише Лена Бориславова.

В дневния ред на комисията са заложени изслушвания на съдия Лозан Панов, председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, бившия банкер Цветан Василев и вътрешния министър Калин Стоянов. 

Заседанието бе първоначално насрочено за 14:30, премести се за 15:30, а най-накрая - като цяло след края на пленарното заседание, което няколко пъти не събира кворум на проверка и си удължава времето в опит да работи.