Коментари

Божидар Божанов обясни защо е звънял в ГДБОП за сваления сайт

   
Божидар Божанов обясни защо е звънял в ГДБОП за сваления сайт

Депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов разказа пред медиите в парламента за разговора си с директора на отдел "Киберпрестъпност" в ГДБОП ст. комисар Владимир Димитров за сваления сайт "Ново начало". За него сподели по-рано днес в свое изявление служебният вътрешен министър Калин Стоянов.

"Ние от хостинг компанията научихме, че това е по искане на ГДБОП, но отказаха да ни предоставят информация. поради това се обадих на шефа на "Киберпрестъпност", с когото сме в работна комуникация от години, за да го питам дали младежите са извършили някакво законово нарушение. Не получих такава информация, благодарих му и затворих", разказа Божанов. Той потвърди, че сайтът е бил направен от млади хора, активисти на "Да, България".

"Това, което Калин Стоянов прави в момента, е непочтено и то е да използва дългогодишни служители и експерти от МВР за политически интриги и да се опитва да остане на поста си. Искам само да му припомня, че съм го поканил в кабинета си, за да му споделя данните за купуване на гласове, но все още не се е поинтересувал", каза той.

Божанов обясни, че народните представители постоянно са в работна комуникация с администрацията. Миналата седмица ПП-ДБ имали среща със същата дирекция по повод законопроект.

За свалянето на сайта от ГДБОП и връзката му с "Да, България" съобщи в сряда в социалните мрежи бившият депутат от ДБ Ивайло Мирчев.

"Според нас е имало незаконосъобразни действия на МВР в свалянето на един сайт. Аз съм попитал дали ние не сме объркали нещо. Това беше единственото в моя въпрос. Не получих такава информация", обясни Божанов. От Димитров искал да знае и експертна информация - например дали е имало вирус в сайта.

Сайтът "Ново начало" беше сркастичен сайт за председателя на ДПС Делян Пеевски и бе пуснат преди около две седмици.