Коментари

Горица Кожарева: Отивам при главния прокурор, за да подам сигнал за натиск

   
Горица Кожарева: Отивам при главния прокурор, за да подам сигнал за натиск

Отивам днес в кабинета на главния прокурор, за да подам сигнал за натиск върху мен кой да бъде вътрешен министър. Това каза отказалата се от премиерския пост Горица Кожарева пред журналисти. Тя не назова конкретни имена и посочи, че не е имало заплахи. Хора обаче са й се обаждали по телефона и я съветвали да се спре на друг министър. Тя пристигна в Съдебната палата в 13 часа, но влезе без да коментира пред медиите. 

Кожарева повтори обясненото пред президента, че се е спряла на Калин Стоянов след множество срещи. Всички казвали, че могат да разчитат на този министър, а в предишни кабинети не само не можели да стигнат до заместник-министър, а и ги наричали петричккия и санданския, например, защото други министри не им знаели имената. Кожарева е именно от този регион. Като експерт-одитор, тя гледала резултатите на МВР и затова се спряла именно на Стоянов. 

Вътрешният министър Калин Стояновказа, че благодари на Кожарева, която излязла по-голям мъж от много други взети заедно. Коментира, че президентът се намесил безпрецедентно в изпълнителната власт и посочи, че може би е ход в сценария някои хора, визирайки ПП-ДБ, да вдигнат изборния си резултат чрез далавери в МВР. Каза, че резултатът на политиците зависи само от техните послания, а не от вътрешното ведомство. Обясни и че точно в този момент няма да се подаде на натиск и да напусне МВР.