Новини Реакция

Главчев потвърди пред Радев, че е готов за премиер. Не каза ще смени ли Калин Стоянов

   
Главчев потвърди пред Радев, че е готов за премиер. Не каза ще смени ли Калин Стоянов

Димитър Главчев е потвърдил и днес на среща с президента Румен Радев, че има готовност да оглави следващото служебно правителство.

"Ако президентът се спре на вариант аз да бъда кандидат за следващ служебен премиер, имам такава готовност и няма никакви пречки за това", каза пред журналисти Димитър Главчев след срещата на "Дондуков" 2 тази сутрин.

Главчев не каза дали Калин Стоянов би останал на поста вътрешен министър в новото правителство. "Не сме коментирали такава тема", каза служебният премиер в отговор на въпрос дали е склонен да освободи Калин Стоянов. 

Днес президентът провежда срещи с допустимите кандидати за служебни премиери.

След срещата Димитър Главчев проведе редовно заседание на Министерския съвет.

„Както казват китайците: „В интересни времена живеем“. Тъкмо си мислехме, че е последно заседание, че политическият хаос няма накъде да отиде повече. Впрочем, аз поради това оттеглих кандидатурата си преди седмици, точно с цел да спадне малко напрежението, то се оказа, че напрежението ескалира. Ако можем да използваме дипломатически термини, както при конфликти извън границите на България, да казваме, че трябва да има деескалация. Би трябвало да го прилагаме и тук. Трябва да има деескалация на напрежението. За целта трябва всички институции да постъпват по този начин“, заяви премиерът в началото на заседанието.

По актуалните теми от дневния ред в страната той каза, че трябва в спешен порядък да се предприемат мерки за проблема с безводието.