Коментари Новини

Александър Маринов: Сблъсъкът между президента Румен Радев и Пеевски е принципен

   
Александър Маринов: Сблъсъкът между президента Румен Радев и Пеевски е принципен

Сблъсъкът между президента Румен Радев и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски е супер принципен. Това обясни в студиото на БНТ бившият съветник в президентството Александър Маринов. Според него проблемите на Делян Пеевски са започнали, когато той си е помислил, че е всесилен.

Делян Пеевски имаше шансове, ако беше спрял навреме, посочи Маринов, който прогнозира: тръгнал е напред с рогата и ще си ги счупи.

Маринов попита защо Пеевски толкова настоява на Калин Стоянов. Любовта между Делян Пеевски и вътрешния министър избликна като исландски гейзер, каза анализаторът след като преди дни стана напълно явно, че именно Калин Стоянов е катинарът или ключът към развръзване на политическата криза при съставянето на служебно правителство.

Няма обаче как Калин Стоянов да остане на поста вътрешен министър, тъй като партиите са против оставането му на поста. Маските паднаха, убеден е проф. Маринов. Според него ако Димитър Главчев получи нов мандат, едва ли в състава на Министерски съвет ще фигурира Калин Стоянов.

Макар и негласно всички са срещу Пеевски, посочи Маринов.