Новини Реакция

Атанас Илков: Няма да назначаваме нов главен секретар на МВР

   
Атанас Илков: Няма да назначаваме нов главен секретар на МВР

Няма да бъде назначаван главен секретар на МВР по време на служебното правителство по обясними причини. Това настоя пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков.

„Започнали сме процедура по промяна в заеманата длъжност на главен секретар. Процедурата не е завършена. Г-н Кангалджиев не е сменен, той си все още действащ заместник-главен секретар. От вчера той е в болничен. Оказа се, че има здравословни проблеми и не мога да кажа кога ще се появи на работа, за да продължим тази процедура, която сме започнали", разясни министър Илков.

Явор Серафимов само е номиниран за длъжността. "Аз съм го номинирал, но процедурата по неговото назначаване все още не е довършена", продължи той.

В момента функциите на зам.-главен секретар изпълнява директорът на Главна дирекция „Национална полиция" Мирослав Рашков, каза Илков.

Най-вероятно обаче ще бъде сменен директора на жандармерията. "Визията според мен не е тази, която трябва да показва тази отговорна служба. Аз съм решен и ще направя тази промяна", каза Илков. Той каза, че има няколко варианта кой да заеме поста, но не спомена имена.

Служебният министър не отхвърли възможността да има още смени в МВР, но увери, че няма няма намерение да ротира полицейски шефове по области.