Новини

Почина Иван Гарелов

   
Почина Иван Гарелов

Легендата на българската национална телевизия Иван Гарелов е починал в болница "Пирогов".

81-годишният Гарелов бе в реанимацията на спешната болница в кома след падане в курорта Свети Влас, при което нарани главата си. Произшествието с легендарния водещ на "Панорама" се случи в средата на юли. Той бе транспортиран в "Пирогов", където повече от месец лекарите на най-голямата спешна болница се бориха да спасят живота му.

В курорта Свети Влас, където по традиция прекарваше голяма част от летата си, Иван Гарелов пишеше новата си книга "За какво мечтаят жените".

Една от последните професионални изяви на Мистър Панорама е в телевизионното студио на "24 часа", където в нощта на изборите той бе водещ заедно с Георги Милков. Двамата постигнаха изключителен рейтинг, привличайки с професионализма си над 200 хиляди зрители.

Гарелов е и сред най-четените автори, издавани от книгоиздателска къща "Труд". Още през 2013 г. издателството публикува книгата му "Недалеч и неотдавна". От 2022 г. в рамките на година и половина той написа и предаде на издателство "Труд" "Неизпратени писма до Маргарита", "Рокендрол, шпионаж и... последен валс" и "Тук Хемингуей никога не е бил".

В продължение на десетилетия Иван Гарелов посвети живота си на телевизията. Той започва работа в БНТ като репортер през 70-те години на миналия век. След това в продължение на 21 години бе водещ на седмичното обзорно предаване "Панорама", където обясняваше със своите събеседници какво се случва в България и света наистина, а не да се плъзга по злободневните скандали. От него е и прословутата му фраза "часът и мястото на срещата са известни".

Гарелов напусна БНТ през 2000 г., когато оглави новините на Нова телевизия. През 2011 г. създаде "Кръг 11", който организира годишните награди за телевизионна журналистика "Св. Влас".