Коментари

Пеевски: ЦИК направи супер цирк - няма място в сградата на парламента

   
Пеевски: ЦИК направи супер цирк - няма място в сградата на парламента

Има ДПС, има и отцепници. ДПС ще бъде това, което е - ДПС - Ново начало, и ще го видите на изборите. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента. Разпад няма, има отцепници. ДПС е Ново начало и ще си бъде ДПС. От никъде не са ме изключвали, отцепниците не могат да изключват, каза още Пеевски.

По повод това, че има две подадени заявления в ЦИК за явяване на изборите, Пеевски обяви: Едното е нелегитимно. ЦИК направиха супер циркове. Това е пълна глупост, което се случи, и несъстоятелно. Поддадоха се на натиск на двамата представители, които са отцепници също, не са наши представители вече в ЦИК.

ЦИК вече няма защо да бъде в тази сграда, видяхте в какъв цирк се превърна парламента. Ръководството на парламента трябва да предприеме действия да не са в тази сграда, да им намерят самостоятелно място и да нямат нищо общо с Народното събрание, допълни Пеевски.

Има едно ДПС, има една легитимна коалиция, това е нашата, която е с решение на парламентарната група, прочетете си закона. Не може да има тема, отцепниците да се явяват както си искат, отсече председателят на ДПС.

Няма в момента две регистрации, нека изчакаме ЦИК да се произнесе, допълни той.

Председателката на ЦИК избяга в Азербайджан, а двама бивши наши представители направиха този цирк, което е унизително. Ако имахме президент, той вече трябваше да ги е освободил, каза още Пеевски. И допълни: "Ние нямаме такъв, това е другата тема, която повдигнах, за назначаването в различните органи, където той има квоти. Той назначава директно хора на Русия, това е проблем за националната сигурност. Надявам се нашите агенции, които пазят националната сигурност, да реагират. Ние ще направим следното: във всички закони ще въведем предложение от ДПС да има публична процедура за всички назначения на Мистър Кеш - Радев, знаете кой е той - човекът на Москва в България. Не може парламентът да назначава всички органи с публична процедура, а той да си пуска едни укази и да не обяснява на никой как назначава. Да назначава приятели, всякакви близки и хора на Москва в органите. Това е много опасно за България и трябва да го прекратим", отсече Пеевски.