Реакция

Бойко Борисов поиска оставката на македонския вицепремиер

   
Бойко Борисов поиска оставката на македонския вицепремиер

Оставката на македонския вицепремиер Александър Николоски поиска лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от кулоарите в парламента.

"Да речем - нямат опит. Но езикът, който използват... Извинение. Оставка на този министър и ако не го направят - нито президент, премиер, министри и партии трябва да се виждат и да преговарят с тях", коментира той изказването на Николоски, че българите са мизерници.

И обеща, че ГЕРБ ще информира ЕНП какво са направили от Скопие и каква е позицията ни.

"Първо ние като държава трябва да се постараем, да покажем стабилност и възможност да вървим напред, а ние не го правим вече седми избори. Навън България изглежда ужасно. Най-големите вестници по Европа писаха, че България е неуправляема", обясни той.

"Явно с тези хора (от РСМ - б.а.)  приятелски срещи, дори опера не трябва да се правят. Извън официалното, там да се протоколира какво мисли едната или другата държава", каза бившият премиер.

"Мисля, че постъпиха подло с президента, с министрите, които се видяха с тях. Най-добронамерено, не мога да го отрека. Те са от скоро в управлението на РСМ и протоколните неща не са им ясни", вметна той по адрес на възмущенията им за липсата на македонския флаг.

"Този скептицизъм в мен се явява, че в тяхната програма имаше само едно име - на Бойко Рашков шеф на КПКОНПИ. После като си дебатирахме и бяхме заедно, начинът на разсъждение как виждат тази комисия ме плаши", заяви той.

"С Бойко Рашков начело - ние сме много потърпевши", посочи лидерът на ГЕРБ. И припомни арестите - неговият и на пиарката Севделина Арнаудова, която бе "извлечена пред децата си без обяснение". "Незаконно от 2 инстанции, ще ви питам какво толкова ви е страх. И какво мислим", ядоса се той. 

Той настоя България да вземе отношение по обвиненията и писанията в унгарски медии, че страната ни е замесена с взривените пейджъри в Ливан. "Надявам се ДАНС и служебният кабинет бързо да обяснят какво се е случило", настоя той.