Новини Реакция

Хамид Хамид подкани властите да разпитат Ахмед Доган

   
Хамид Хамид подкани властите да разпитат Ахмед Доган

Депутатът от ДПС Хамид Хамид подкани все пак най-накрая Ахмед Доган да бъде разпитан от Антикорупционната комисия. Това се случи в рамките на дебата по предложението за оставката на КПК, бивша КПКОНПИ, внесено от ПП-ДБ и подкрепено с подписи на депутати от "Възраждане" и независими.

Хамид Хамид направи предложение след като депутатите гласуваха и приеха решение на Антон Славчев да бъде дадена думата в края на дебатите и ако той поиска това. В началото на дискусията беше даден допуск до залата на Славчев и той мълчаливо засега слуша няколкочасовите препирни от трибуната.

Хамид Хамид не посочи името на Ахмед Доган, но от изразите "едно лице" и лице във връзка може да се направи извода, че става въпрос именно за Ахмед Доган, за когото два часа преди това стана ясно, че се намира в София, в централата на ДПС за среща с активисти на Движението. От няколко седмици, по-конкретно от момента на напускането на Доган на летния сарай в Росенец, откъдето беше изгонен от бившия си явно вече съдружник Данаил Папазов, се задава въпросът къде се намира и къде преживява почетният председател. Снимките от пресцентъра на ДПС - Доган днес го показват в далечен план сред младежи от актива на Движението.

Настояването на Хамид Хамид беше Антон Славчев най-накрая да даде информация по знакови дела, разследвания и сигнали, включително по разследването за кредита, даден от ББР на фирма на Румен Гайтански. По това разследване бизнесменът със звучен прякор Вълка се намира и досега в ареста, а отговорното лице в ББР за даването на кредита - бившия директор на банката Стоян Мавродиев, е в неизвестност. Освен информация, Хамид Хамид заяви: не е ли крайно време да бъде разпитан един човек, който явно в момента се намира в София.