Новини От мрежата

Мият трамваи с ракия и чистят със собствени прахосмукачки, алармира Спаси София (Видео)

   
Мият трамваи с ракия и чистят със собствени прахосмукачки, алармира Спаси София (Видео)

Мият трамваи с ракия и чистят със собствени прахосмукачки, алармира "Спаси София" в публикация във Фейсбук. 

В краткото клипче, публикувано на официалната страница на партията, се вижда как общинският съветник Борис Бонев и екипът му посещават депо "Банишора", за да проверят как се поддържа хигиената в столичния градски транспорт. 

Заместник-кметът по транспорта на Столична община (СО) Илиян Павлов от групата на ПП-ДБ-СС пита как се почистват трамваите, а служителката му отговаря: "Това с вода и ракия съм ги чистила стъклата, защото ще бъде на изложението и така стават уникални."

Попитана как мият седалките, което е ключово за хигиената на пътниците, същата жена разказва, че чисти седалките със собствената си прахосмукачка. "По принцип имам, ама не я нося. Ползвам моята", заявява тя. 

Договорът със СО и почистващата фирма изисква седалките да се перат, уточнява Павлов. "Е, тя като е нова седалката, защо да я перем?", питат служителките. 

"Фрапиращото са лепнещите ръкохватки. Те трябва всеки ден да се чистят", коментира Илиян Павлов. 

Същевременно годишният бюджет на СО за почистване на градския транспорт е 700 000 лева. 

"Вижте защо трамваите са мръсни - "почистват" се на ръка, с ракия и лични домашни прахосмукачки на служителите. Всичко това за 700 000 лв. на година. Няма да оставим това така - закупуваме техника, завишаваме контрола и връщаме почистването в общински ръце", обещават от "Спаси София".

Илиян Павлов ще настоява договорите да се спазват и поне два пъти месечно превозните средства да се почистват основно. "Спаси София" ще продължат да правят проверки и в другите депа и гаражи за градски транспорт в София.