Новини От мрежата

АЕЖ: Възраждане и ИТН заслужават бойкот заради войната им с Цънцарова

   
АЕЖ: Възраждане и ИТН заслужават бойкот заради войната им с Цънцарова

Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) реагира остро на скандалите с водещата в сутрешния блок на bTV Мария Цънцарова. Първо тя имаше сблъсък с лидера на "Възражане" Костадин Костадинов, а после и с кандидат-депутат от "Има такъв народ" Станислав Балабанов. 

Първо Костадинов си позволи да се държи отвратително с нея в ефир, като включително я нарече "лъжкиня", а после след напрегнато участие на Балабанов, лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че забранява на своите хора да гостуват на bTV при Мария Цънцарова. 

Публикуваме пълната позиция на АЕЖ:

"Спомняте ли си името на политиците, които заплашиха журналиста Виктор Николаев, че столът му ще остане празен, като на неговата колежка Анна Цолова, която си е позволила да задава неудобни въпроси? Едва ли. Те тънат в забвение, както и политическата им кариера.

Къде е днес Волен Сидеров, който също бе коалиционен партньор в управлението, и като такъв вилнееше в телевизионни студиа?

Политиците, които се провалят в ролята си на управляващи или народни избраници, се захващат първо с журналистите. И то не с кои да е журналисти, а с онези, които си позволяват да им задават въпроси. Истински въпроси, трудни въпроси.

Свидетели сме на пълномащабна война срещу журналистката от Би Ти Ви Мария Цънцарова. Първо, лидерът на ПП “Възраждане” Костадин Костадинов се опита да се държи с нея като с празен стол и да говори, вероятно “като мъж с мъж”, с другия водещ Златимир Йочев.