Новини От мрежата

Ваня Григорова: Защо чак сега се скъса чадърът над Михайлов

   
Ваня Григорова: Защо чак сега се скъса чадърът над Михайлов

Гледам филм за Исторически парк и Ивелин Михайлов. Попадала съм на престрелки между него и автора на филма - Любомир Жечев и имам едно наум за личните им вражди. А те може и да не са лични, но за незапознат човек така изглеждат отстрани.

Разказите са потресаващи. Показват и доволни инвеститори :), и хора, избягали с 200 оттам. Михайлов изглежда като онези американски хипнотизатори, които водят овцете от техните "обучения" към света на богатите и успешните. И звучи така, сякаш си вярва. Обаче! Докато внушава на другите, че е възможно да станат финансови акули, самият той се застрахова - вместо да изкупува акции, изкупува облигации, които при фалит на акционерното дружество се изплащат с предимство пред акциите.

Не само това - фирмите му дават кредити на фирми на съпругата на бившия вече пазарджишки кмет. Фирми, които не развиват дейност, а госпожата си изплаща с парите от заемите огромни заплати. Отново изглежда като източване на фирмите, които Ивелин Михайлов уж управлява в интерес на т.нар. "инвеститори".

Най-хубавото от всичко е това, че на тези негови схеми се връзват хора, които не са бедни. Т.е. няма да умрат, когато балонът се спука. Като толкова искат да са финансови акули, си заслужават съдбата. По-интересното е защо толкова години тези схеми не се разследват и защо едва сега се къса чадърът над Михайлов.