Бизнес

Ново споделено пространство в УНСС откри Центърът за споделени услуги на Кока-Кола ХБК

   
Ново споделено пространство в УНСС откри Центърът за споделени услуги на Кока-Кола ХБК

Центърът за споделени услуги на Кока-Кола Хеленик (БСО) официално откри ново споделено пространство за обмен на идеи и сътрудничество в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). То се намира на партера на университета и е създадено с цел да подкрепи добрата учебна среда и да предостави на студентите място за почивка между лекции и университетски активности, както и за съвместна и индивидуална работа.

С дизайн, наподобяващ влаково купе, модерното пространство оставя усещане за пътешествие, вдъхновено от идеята за непрекъснато развитие и учене, и бързо се превръща в любимо на студентите. Проектът е реализиран с активното участие на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК) на УНСС и дигитална агенция Stellary.

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров отбеляза, че новото споделено пространство е поредното доказателство за отличните партньорски взаимоотношения с компанията, чийто фокус на дейност са финансовите, счетоводни и ЧР услуги във всички 29 пазара на 3 континента, в които оперира Кока-Кола ХБК. Сътрудничеството между Центъра за споделени услуги и университета датира от 4 години и за това време се изразява в множество инициативи в подкрепа на студенти и на гимназисти. Сред тях са: съвместна бизнес академия, студентско финансово сътезание Business Case Challenge и национални състезания по финанси за гимназисти, които целят да създадат стойностна и устойчива връзка между студентите и компанията.

„Подобни инициативи дават възможност на младите хора да  придобиват ценни умения, релевантни на изискванията на бизнеса, да имат адекватни програми и множество перспективи по време на обучението си и впоследствие, когато трябва да се реализират. Това им дава възможност за информиран избор при вземането на решение в каква посока да поемат.“, сподели Силвия Иванова, мениджър „Хора и култура“ в Кока-Кола Хеленик БСО.

Проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС, също изрази удоволствието си да участва в откриването на новия споделен кът. Тя благодари на компанията за благородния жест и отбеляза, че пространството веднага е било припознато от студентите и вече е едно от най-посещаваните в университета.

Системата на Кока-Кола в България се стреми да допринася за положителната промяна в обществото, като насърчава приобщаването, разнообразието и икономическото развитие. Тя подкрепя личностното и професионално развитие на младежи чрез редица активности, сред които и програмата си Youth Empowered. Благодарение на 460 специалисти, повече от 29 000 млади хора са преминали обучения за успешен кариерен старт от началото на инициативата през 2017 г. до днес.