Реакция
Проф. Евгений Дайнов: Българският бунт е политически грамотен и изходът е избори

"Ахмед Доган се опита да запали етническа война, като изправи ДПС срещу народа. Лично ще му потърся сметка, както и на други хора". Това каза в интервю за "Хоризонт" политологът проф. Евгений Дайнов.

11.07.2020 16:12
Реакция
Петър Чолаков: Събрала се е силна обществена енергия, протестите ще продължат

Вчерашната новина за влизането на България в т.нар. чакалня на еврозоната наистина е хубава, но успехът е помрачен. Става дума за усещането на обществото, че има хора като Ахмед Доган, за които, като че ли, законите не важат. Българските турци и ДПС не са едно и също нещо.

11.07.2020 15:35
Коментари
Седмичен коментар от заглавия и цитати от печатните медии

Седмицата започна с преобладамащи новини за разрастването на броя на заразените, но завърши с рязка смяна на темата на деня. Протестите срещу министър председателя и главния прокурор завладяха заглавията. Медиите са затруднени – преките излъчвания на брифингите на оперативния щаб за Коронавируса, бяха изместени от преки предавания на протестите от улиците и площадите. Заглавията и темите започват да напомнят за политическите събития през 2013/2014 година, когато заради предложена кандидатура за шеф на ДАНС, хората излязоха на улицата. След дълги протести, правителството тогава подаде оставка.

13.07.2020 11:39
От мрежата
Саша Безуханова: Искам са живея в България

‚Искам да живея в България‘ - днес това е колективната заявка на хората, които знаят в каква България искат да живеят. На хората, които имат таланта и подготовката да избират дали да са тук или да развиват идеите си и раждат децата си на друга земя.

13.07.2020 11:15
От мрежата
Доган и Путин си приличат по презрението към България

Един от греховете на Ахмед Доган е, че не направи и опит за интеграция на етническите групи в България. Той винаги е имал нужда от антидемократична конфронтация, за да продава идеята си за защита. Стратегията му е "защита срещу гласове". Той ги защитава, те му дават гласа си, а после той търгува с него.

12.07.2020 14:35
Бизнес
Светът
Светът
ЕК: Подкрепяме правото на мирен протест

"Ние подкрепяме правото на мирен протест“, заяви говорителят на Европейската комисия Кристиан Виганд в отговор на въпрос за позицията на Съединените щати за протестите в България. Дипломатическата мисия посочи, че правото на мирно събиране е основна демократична ценност.

14.07.2020 15:56
Светът
Неизвестен откри стрелба в Бруклин, множество ранени

Според полицията, в резултат на стрелбата 23-годишно момиче е получило четири рани в гърдите, а след около 12 минути са ранени други три 19-годишни момчета. Две минути по-късно неизвестният прострелял в гърба друга 19-годишна жителка на Бруклин, управлявала скутер.

14.07.2020 14:49
Светът
САЩ и Япония заедно ще изследват Луната

Представители на Министерството на образованието, културата, спорта, науката и технологиите на Япония и Националното управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство на САЩ (НАСА) подписаха съвместна декларация за сътрудничество в програмата за изследване на Луната, предаде ТАСС.

13.07.2020 13:31