Анализи

Николай Нанков за ползите от санирането

  30.03.2021 15:26  
Николай Нанков за ползите от санирането

"Голямата цел на политиките ни е да създадем условия българите не просто да останат по родните си места, но да живеят добре и спокойно в тях. Защото сме убедени, че няма по-добро място от дома. Не просто строим - ние благоустрояваме и създаваме удобства за нашите съграждани". Това написа на страницата си във Фейсбук зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Вижте целия пост на кандидат-депутата на ГЕРБ:

"Ще продължи ли програмата за саниране? Това е един от най-честите въпроси, който получаваме на срещите си с хората с колегите от листата на ГЕРБ-СДС за област Ловеч.

„Да!“ е най-краткият отговор.

Голямата цел на политиките ни е да създадем условия българите не просто да останат по родните си места, но да живеят добре и спокойно в тях. Защото сме убедени, че няма по-добро място от дома. Не просто строим - ние благоустрояваме и създаваме удобства за нашите съграждани.

Националната програма за енергийна ефективност е една от най-успешните в икономически, социален и екологичен ефект.

А и ползите от санирането са очевидни не само заради обновените домове, не само заради спестените средства от отопление за всяко домакинство.

А и защото има естетическо отражение върху всекидневието - грозните панелки се преобразяват, цели квартали в страната добиват красив и приветлив вид. Санирането помага много и на стотици малки и средни фирми да работят в тези тежки времена на световна пандемия.

А това означава работа, приходи, заплати за работниците - в помощ на приходите на хиляди семейства.

Добрата новина е, че имаме възможност да надградим постигнатото дотук с европейски средства в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост на България. Отново ще се обновяват блокове, но наред с това и еднофамилни жилища.

Какво постигнахме досега:

В Ловеч над 880 домакинства вече са с обновени домове. В Тетевен вече са санирани 9 сгради с 400 апартамента. В Троян общо над 20 блока са санирани. В Луковит – 3 жилищни блока.

Отделно от това в цялата област вече са санирани и детски градини, много публични сгради, училища.

Продължаваме да работим с грижа към хората!"


Анкета

За кого ще гласувате на 11 юли?


Резултати