Коментари

Георги Марков: За пореден път може да имаме кабинет на победените, но скоро Борисов ще се върна на бял кон

  09.04.2021 09:16  
Георги Марков: За пореден път може да имаме кабинет на победените, но скоро Борисов ще се върна на бял кон

Отказът от депутатското място на Борисов е силен политически ход…Ние сме гласували той да управлява България…ГЕРБ не може да управлява заради идиотския избирателен закон, направен от БСП/БКП…Но ако е в Гърция или в Унгария щеше да може да управлява. Това коментира пред Би Ти Ви конституционният съдия Георги Марков.

Моят съвет е: Джипката и им даваш на останалите да си търсят премиер…нека да си правят конституция и да управляват. Но ако бъде съставен кабинет, това ще бъде поредният кабинет на победените. Борисов трябва да ги остави да управляват…Но аз мисля, че те не могат да управляват държавата. Те са смешни, нямат обществена подкрепа. Затова след 8 месеца ти да се върнеш на бял кон след 8 месеца във властта.

Георги Марков обяви, че не приема тезата на Андрей Райчев, че е свършила епохата на ГЕРБ, защото Борисов побеждава за пети път и той е не само шампион в България, но и в Европа. Той има с един мандат повече от Орбан и Меркел, има 9 победи над БСП. Спечелил е уникална победа по две причини: първата – е джипката, която направи възможна голямата промяна в България, и второ – заради неговата невероятна международна дейност, с която се утвърди като признат европейски лидер, изтъкна Марков.