От мрежата

Карадайъ: ДПС няма да подкрепи правителство на ГЕРБ и БСП

  09.04.2021 15:33  
Карадайъ: ДПС няма да подкрепи правителство на ГЕРБ и БСП

„Днес Централното оперативно бюро на ДПС порведе първото си заседание след последните избори. Нашата оценка е, че ДПС постигна много добър резултат на тях. Партията ни е единствената от последното Народно събрание, която увеличи своя резултат на тези избори, докато другите две основни партии ГЕРБ и БСП загубиха над 300 000 едната, над 450 000 – другата или 20 и съответно - 37 мандата. ДПС увеличи своите гласове с над 20 000, а мандатите си - с над 4”. Това заяви на брифинг лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„ДПС не загуби нито един мандат от тези, които имаше в предишното Народно събрание”, каза още той.


„Политическата ни оценка е, че българските избиратели гласуваха с желание за промяна. Потвърждаваме, че разчитаме вота им именно като такова желание за промяна”, категоричен бе той.

„ДПС няма да подкрепи правителство на срутилите се партии - ГЕРБ и БСП. Ако предложат кабинет, ние няма да го подкрепим. България обаче трябва да участва в общия европейски дебат, който тече в момента. Затова, водени от грижата за хората и за страната, заявяваме, че бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно събрание, което да има ясни и точни цели, без да участваме в него”, посочи още Мустафа Карадайъ.

Той призова всички партии от новото Народно събрание за диалог и отговорност.

„Ако трите политически формации не успеят да реализират кабинет, от ДПС сме готови за нови избори още сега”, категоричен бе лидерът на партията.


Анкета

За кого ще гласувате на 11 юли?


Резултати