Реакция

Румен Чолаков: Истински справедлив изборен процес - чрез електронното гласуване

  30.04.2021 14:43  
Румен Чолаков: Истински справедлив изборен процес - чрез електронното гласуване

„Това, което наблюдаваме в парламента, е открита война между тройния съюз на статуквото и Антантата на протеста. Обидно е, че промените, приети вчера, бяха продукт на такъв задълбочен спор 14 часа. Това за мен са естествени промени в страна член на Европейския съюз. Но това са първите стъпки“. Коментарът направи пред БНР Румен Чолаков, председател на обединението на младите българи в чужбина „Милениум клуб“. 

Според него е неразбираемо отхвърлянето на гласуването по пощата за българите в чужбина. 

„Електронното гласуване е прието на референдум, преди 6 години има гласуван и закон. То трябва да бъде въведено възможно най-скоро. Съжалявам, че решението на парламента беше да го отхвърли... Истински справедлив изборен процес може да се гарантира от електронното гласуване“. 

Чолаков допълни, че мажоритарната система е по-добрата. 

„При нея всеки народен представител носи отговорност към своите избиратели. Всеки гражданин знае кой е неговият представител и може да се обърне към него. Това е чистата форма на представителна демокрация“. 

По думите на Чолаков при предсрочни избори партиите на протеста ще трябва да покажат не само срещу какво се борят, а какви са техните управленски екипи. 

„За да имаме истинска промяна, е важно хората да повярват, че има и други, които могат да управляват България, и то по-добре“.