Новини

Борисов предупреди за мигрантски натиск по границите ни

  04.05.2021 12:11  
Борисов предупреди за мигрантски натиск по границите ни

В брифинг на здравния министър в оставка Костадин Ангелов днес се включи и премиерът в оставка Бойко Борисов. Той заяви, че България успешно се е справила и с третата вълна на Covid-19 и вече е нискорискова страна. Премиерът в оставка предупреди и за мигрантски натиск по границите ни с Гърция и Турция, като само за последните дни са заловени над 320 нелегални мигранти.

Борисов обвини новите сили в парламента, че не мислят достатъчно за пандемията, а са влезли в сговор, за да има служебен кабинет.

„Те в желанието си да мъстят, аз не знам защо, се сговарят на темата ЦИК…Излиза много наяве, че за всичко друго се сговориха, но за правителство - не. Та да има служебно правителство. Естествено, че председател на ЦИК трябва да е първата политическа сила – това сочи демокрацията, с най-много четири човека. Не знам и това как ще го направят да ги изгонят и тях. Но ако не се договорили, видите ли, а те ще се договорят, ще взимат сферата от тотото, ще слагат шест топчета и ще джуркат и който му се падне председател…Дотам я докараха, страхотно изборно законодателство, ще джуркаме топчета, за да определяме шеф на ЦИК“, коментира премиерът в оставка.

„Само за последните 3 дни имаме 323 предотвратени опити за влизане на нелегални мигранти в България. Казвам го за моите опоненти това, защото към днешна дата имаме нулева допусната нелегална миграция. Това е постигнато с огромни усилия на нашите славни граничари, за което им благодаря. Натискът е страховит, нападат отвсякъде - от Гърция и Турция. Нека тези, които утре ще правят служебно правителство, да имат едно наум, че хората в другите държави много внимават в нашите изказвания, когато ги молиш за помощ, когато ти трябват“, заяви Борисов.