Коментари

Борисов: Радев да обясни на САЩ защо има повече доверие на Божков

  04.06.2021 10:52  
Борисов: Радев да обясни на САЩ защо има повече доверие на Божков

ГЕРБ даде брифинг по повод санкциите на САЩ срещу Делян Пеевски, Васил Божков и трима други българи и техни дружества.

"Ние сме направили много. Не мога да приема недомлъвките на някои политически лидери. Отношенията ми с Делян Пеевски са ясни - те са чисто политически и винаги свързани със смесените райони", заяви лидерът на партията Бойко Борисов.

"Така, както Христо Иванов и Йордан Цонев си гукаха, приемете, че и ние така сме ги говорили по темата за смесените райони, където винаги сме помагали с Пеевски. Срещал съм се даже и с Карадайъ. На мен ми е по-важно как ще обясни Радев хората на Божков и Орешарски в правителството. Радев да обясни на САЩ защо има повече доверие на Божков", допълни още той.

"Като партия винаги сме поддържали най-добри отношения със САЩ", разкри Борисов. ГЕРБ могат да понесат отговорност само за заместник-министър Александър Манолев.

"Ние сме в опозиция и в кампания. Не забравяйте, че не сме в управление", категоричен бе Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ заяви, че иска партията да е далеч от скандалите с прокуратурата. Бившият премиБившият премиер заяви, че е пипал златно кюлче само в резерва в БНБ при инспекция като премиер.