Коментари

Рашков: Има доказателства за подслушване, следили са и протестиращи

  15.06.2021 12:59  
Рашков: Има доказателства за подслушване, следили са и протестиращи

Има подслушване и тези случаи не са 1 и 2. Проследявани са и граждани, които не са политически дейци, а просто протестиращи. Аргументът е бил, че искат да съборят властта.

Това заяви МВР министърът Бойко Рашков на отчета на кабинета.

Според него сециализираните органи разполагат с информацията.

"Доказателства има и аз ще ги представя в новосформирания парламент. Нека НС реши да какво да прави", каза министърът на вътрешните работи.

Според него в МВР са извършени необходимите промени и допълни, че освободените се броят на едната ръка. 

"За голямо съжаление на всички е известно, че на предходните избори на 4 април има констатирани случаи на купуване на гласове. За това уродливо явление в нашия политически живот, МВР няма вина. Ако има отделни случаи, при които някои служители на ведомството са се опитвали да съдействат на политическа партия, то те са инцидентни. Една част от кадровите промени в МВР се дължат и на тези причини", каза още Рашков.

Той разкри и че в една служба от МВР, в която се извършва проверка, са открити лозунги на ГЕРБ, а на клавиатурите на служителите липсвали буквите ГЕРБ, ББ и ДПС.

"На фона на лозунга "Работа, работа, работа", вие сте достатъчно интелигентни. Аз се съмнявам дали такава служба в МВР би работила по закона за политическите престъпления по време на изборите. По отношение на подготовката за вота - една от важните задачи е МВР да предприеме необходимите стъпки на 11 юли да има честни избори", каза още министърът.