Коментари Новини

Бойко Борисов: Мария Габриел може да не е външен министър, но да е експерт от ГЕРБ

   
Бойко Борисов: Мария Габриел може да не е външен министър, но да е експерт от ГЕРБ

Бойко Борисов е готов да отстъпи и Мария Габриел да не е външен министър, но ГЕРБ да предложат друг експерт от ГЕРБ. Това обясни лидерът на партията от сглобката и председател на парламентарната им група пред медиите в Партийния дом. Бойко Борисов направи предложението като "компромисното решение", на което е готов.

Но ГЕРБ си иска Външно министерство. Компромисът е друго лице от ГЕРБ да поеме ведомството след ротацията. Той отрече администрацията да е на ГЕРБ и попита как за 3 години техните хора не са изчегъртани. Борисов остава учуден, че "изведнъж се втвърдяват за неща, а имат цялата власт".

Иначе днешните коментари на Лена Бориславова определи като нечистоплътни. На фона на това Борисов обясни, че вчера имал "уютен разговор" с Кирил Петков и са се разбирали добре.

А иначе от думите му стана ясно, че "свързващото звено" между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС бил Делян Пеевски. Днес Борисов вече казал на Пеевски, че не иска никой заедно да отива при него, за да не се правят спекулации. От тук нататък срещите си щял да провежда лично, без посредник и след като ги одобри. 

Вчера три часа продължил този "уютен" разговор, но той бил по общи теми за пътя и бъдещето на държавата. Всеки ден г-н Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Делян Пеевски идват, сподели той и каза, че обикновено Пеевски идвал при него с Кирил Петков и водели изключително приятелски разговор. Данчо Цонев пък и Асен Василев били неразделни, каза още лидерът на ГЕРБ и даде пример как след като два месеца Борисов не разговарял с Кирил Петков, именно Йордан Цонев ги сдобрил.

Отново Борисов обясни колко приятелски разговори водят в сглобката и бил готов да отстъпи много неща. Говорено е 160 милиона лева да отидат при миньорите, за да не се фалират мините и ТЕЦ 2, говорено е и за земеделието.

Все още няма име за външен министър. Аз десетилетия съм работил с лидерите в света, спомни си още Бойко. Бил е и "лектор" и на Мюнхенската конференция. Не могат да ме наранят лесно, аз съм лесно наранима душа, но не от тях, изтъкна той и коментира приятелските си отношения в европейските премиери. Виктор Орбан щял да пусне Швеция в НАТО, убеден е лидерът на ГЕРБ. На въпроса на News.bg дали след като има толкова външни контакти, той ще поеме МВнР Борисов отговори: "Аз имам чувство за хумор. Когато си бил премиер, да се върнеш външен министър... толкова години аз съм водил толкова външни министри на срещите с мен. Нека сме по-ведри."

Борисов призова и всички да се успокоят. Иначе най-лесно било да се иде на избори, но не било правилно. Борисов отново акцентира на близкото приятелство между Делян Пеевски и ПП-ДБ.