Коментари

Бойко Борисов обвини Промяната, че си шушукат с БСП и играят с Възраждане

   
Бойко Борисов обвини Промяната, че си шушукат с БСП и играят с Възраждане

За сметка на Денков не считам че министрите са партийни, че квоти ще трябва да изпълняват партийна повеля. Излъчи ли ги НС вече са министри на цяла България, каза лидерът на ГЕРБ. Остри критики отправи към (не)коалиционните партньори от ПП-ДБ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. В парламентарните кулоари той първо се възмути, че от коалицията уж казват, че не бива да се говори пред медиите за ротацията, а Мария Габриел и Николай Денков да си направят анализа и да предложат това, което НС да гласува, а в същото време от ПП-ДБ непрекъснато шествали в телевизионните студиа.

"В тези изказвания виждам откровени неистини. Опити да си направят ребрандиране на имиджа. Такива скандали, каквито имаше последните месеци при тях, най-малкото им отива такъв образ", ядоса се Борисов.

А на въпрос чий е вътрешният министър Калин Стоянов, от когото всички сякаш се отричат, Борисов бе категоричен: Той е министър на България. "Чий е министърът на електронното управление, или на спорта, където ги хванаха с маса пари? Вътрешният министър е министър на България. Аз не съм преговарял с него. Преговаряше Кирил Петков. Той не се е съгласил да смени поголовно всичко, както е искал Петков и сега казват, че той е на ГЕРБ. За сметка на Денков не считам че министрите са партийни, че квоти ще трябва да изпълняват партийна повеля. Излъчи ли ги НС вече са министри на цяла България", каза лидерът на ГЕРБ.

Той се ядоса, че вчера една от най-малките групи, БСП искала изслушване от най-голямата ГЕРБ, визирайки Корнелия Нинова която поиска отчет от Борисов за дейността на ръководената от него външна комисия. И попита защо тя не е поискала изслушване на Кирил Петков, който ръководи конкретно комисията за Шенген и Еврозоната.

"Много сте си близки с БСП. С "Възраждане" никога няма да направим съвместно управление както вие във Варна", атакува Борисов партньорите си, обръщайки се към пиара на ПП, който слушаше отстрани.