Коментари

Румен Радев: Ще дам възможност на политиците да стигнат до консенсус преди ротацията

   
Румен Радев: Ще дам възможност на политиците да стигнат до консенсус преди ротацията

Президентът Румен Радев ще даде възможност на политическите сили "да стигнат до консенсус във властта" преди ротацията на кабинета. Това каза той, като уточни, че всички негови действия ще бъдат в рамките на Конституцията.

"Ще действам изцяло в рамките на Конституцията, така че да предоставя максимално добри условия на изпълнителната власт съответно да си вземе своите решения в този процес", каза държавният глава.

Скандалите с разпределението на властта късат нишката между управляващи и общество, каза Румен Радев. Той очаква да се стигне до разкриването на политическите зависимости след последните скандали около предполагаемата схемата за влияние около убития Мартин Божанов Нотариуса.

"Всички сме наясно, че създаването на такава престъпна мрежа за въздействие върху съдебната система няма как да стане без политически протекции и това е големият въпрос - отстраняването на един такъв тумор и недопускането на подобни практики за в бъдеще изисква да се стигне до края и до разкриването на политически зависимости. Това очаква обществото. Неслучайно заявих, че това е и тест, но и възможност – и за съдебната система, за изпълнителната власт, за Народното събрание – да решат този случай", поясни Радев.