Коментари

Кирил Петков: Ако отидем на избори, ще е само защото ГЕРБ и ДПС искат мнозинство в регулаторите

   
Кирил Петков: Ако отидем на избори, ще е само защото ГЕРБ и ДПС искат мнозинство в регулаторите

Съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" Кирил Петков обяви пред "Нова телевизия", че предложеният вчера на ГЕРБ меморандум за управлението след ротацията не е ултиматум. По думите му коалицията е готова да изслуша предложенията на партията на Бойко Борисов за промени в заложеното в документа. В предупреждението, че ако не се постигне споразумение, ще се стигне до нови избори, Петков не вижда заплаха, а подадена ръка двете политически сили да продължат да управляват.

"Предлагаме да поделим регулаторите с ГЕРБ. Така те ще контролират нас, а ние тях. Ако отидем на избори, ще е само защото ГЕРБ и ДПС се надяваха да имат 2/3 мнозинство в регулаторите", каза още Петков.

Той допълни, че "Продължаваме промяната - Демократична България" не може да осъществи реформите, които иска, без помощта на друга партия и именно заради това се надява ротацията да е успешна и работата на кабинета да продължи.

Според него спорът кой да е външен министър може да се реши, като се създаде и министерство по европейските въпроси, но не влезе в никакви подробности.