Коментари

Пушков: На Германия отново й се воюва

   
Пушков: На Германия отново й се воюва

Реакцията в Германия след изтичането на разговора между германски офицери, обсъждащи атаките срещу Кримския мост, показва, че военните кръгове на страната са отново нетърпеливи за битка.

Това написа руският депутат Алексей Пушков в своя Telegram канал.

„Показателно е, че в Германия възмущението е предизвикано не от обсъждането на планове за унищожаване на Кримския мост с помощта на германски ракети Taurus, решението за доставката на които все още не е взето от германското ръководство, а от факта, че това стана публично достояние“, пише сенаторът.

Според него това е изключително тревожно и отразява две много важни неща.

"Първо, германските военни са убедени, че решението за ракетите в крайна сметка ще бъде взето, въпреки сегашната позиция на канцлера Шолц, и те изхождат точно от този сценарий. Те дори изчисляват точно колко ракети Германия ще може да достави с първата партида и колко с втората.” , посочи сенаторът.

Второ, според него германските военни кръгове, „в пълно съответствие със запомнящите се думи на външния министър Бербок“, смятат, че Германия всъщност е във война с Русия.

"Уроците от Втората световна война са забравени. Германските военни са нетърпеливи да воюват отново", каза Пушков.

През януари 2023 г. Бербок каза по време на заседание на ПАСЕ, че европейските страни „водят война срещу Русия“ и призова европейските държави да направят повече заедно за Украйна. В същото време германското външно министерство във връзка с изявлението ѝ заяви, че подкрепата на Киев не прави Германия страна в конфликта.