Новини

След проверка на място: Васил Терзиев ще променя начина на ремонтите в София

   
След проверка на място: Васил Терзиев ще променя начина на ремонтите в София

Кметът на София Васил Терзиев и кметът на район "Оборище" Георги Кузмов са направили оглед на ремонтирани обекти след сигнали от жители за забавяне, съобщи БНР.

Улиците "Мърфи", "Русалка" и "Джовани Горини" по информация на строителя към гражданите е трябвало да бъдат готови на 22 март.

Цялото каре между улиците "Черковна" и "Султан тепе" и булевардите "Мадрид" и "Евлоги и Христо Георгиеви" все още е осеяно с изрязани и подготвени за асфалтиране участъци, което прави невъзможно нормалното придвижване в района.

Това съобщи кметът на София Васил Терзиев във фейсбук профила си. И отбелязва, че ще изиска от отговорните в Столичната община звена да засилят контрола върху ремонтите и строителните обекти.

"Ще създадем нов, различен от досегашния протокол за действие, който в началото на сезона на ремонтите е повече от задължителен."

Освен неспазените срокове, на място са установени и други нередности: изрязаните върху пътното платно карета са пълни с фрезован асфалт, не са почистени, не са обкантени и не е положен битум.

Столичният кмет е установил още, че районната администрация и хората от квартала не са уведомени за началото на ремонтите навреме, за да могат да преместят автомобилите си от улиците. Липсват и обозначителни знаци, които да сигнализират и да напомнят в тъмната част от денонощието, че преминаването там е затруднено.