Коментари

Атанас Атанасов: Връщаме празна папка на Радев, отговорността е категорично на ГЕРБ

   
Атанас Атанасов: Връщаме празна папка на Радев, отговорността е категорично на ГЕРБ

"Ще отидем при президента Радев с Николай Денков, но ще върнем празна папка, защото нямаме подкрепа за съставяне на правителство", това заяви лидерът на ДСБ Атанас Атанасов в предаването "Денят започва" по БНТ. Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат на ПП-ДБ днес от 15 часа. 

"Би било чудо да има някаква промяна, ГЕРБ категорично отказаха да съставим правителство. Всички видяха, че ние се борихме до последно да съставим правителство, защото видяхме, че близо 2/3 от гражданите не желаят служебно правителство", каза още Атанасов. По думите му отговорността, че отиваме на предсрочни избори е категорично на ГЕРБ. 

"Господин Борисов не присъстваше на преговорите. Колегите от ГЕРБ основно ги интересуваше персоналния състав на правителството, а ние през цялото време настоявахме да съсредоточим вниманието си върху споразумението", обясни лидерът на ДСБ. Той обясни, че вниманието на коалицията е било съсредоточено в търсенето на съгласие за общо управление и според него "там са катастрофирали".