Коментари

Пеевски пита защо Борисов задължително да управлява, щом ДПС може да се коалира с ПП-ДБ

   
Пеевски пита защо Борисов задължително да управлява, щом ДПС може да се коалира с ПП-ДБ

Председателят на ДПС Делян Пеевски втвърди тона към ГЕРБ и каза, че задължителното управление на Бойко Борисов след изборите не е сигурно и че партията му би могла да направи коалиция с Кирил Петков. 

Вчера лидерът на ГЕРБ обяви, че партията му не би управлявала с ДПС, дори заедно да имат 150 депутати след изборите. "Кой е казал, че задължително Борисов трябва да управлява и че ГЕРБ и ДПС ще имат 150 депутати? Може ние да сме в коалиция с Кирил след изборите", възмути се днес Пеевски. 

Той отговори на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, който по-рано днес каза, че Пеевски взимал решенията в ГЕРБ и ДПС.Лидерът на ДПС призова Петков да не се срамува от общуването им и да помни какво са си говорили.

Пред журналисти в кулоарите на парламента Пеевски заяви, че е работил "много по-лесно и много по-често" с Кирил Петков, отколкото с Борисов.

"Не мога да разбера, то ако така гледаме, ние сме в коалиция с него, а не с Борисов. Призовавам Кирил да не влиза в тези дребни интриги, всички сме били заедно и сме работили заедно. Да се успокоят, да си отидат по места и след изборите ще си говорим", каза Делян Пеевски. 

Той коментира, че Борисов е по-ангажиран, често не е в парламента, а Кирил Петков е редовен и затова двамата с Пеевски редовно разговаряли. Пеевски призова досегашните "некоалиционни партньори" да си признаят, че всички са работили заедно и да спрат да се разграничават от другите. 

За пореден път той повтори, че съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов е виновен за това, че отиваме на предсрочни парламентарни избори през юни. 

"Той го направи, защото не се чувства лидер. Мечтата му е да е лидер на това тяхно формирование и щом не му се случва - трябва да го унищожи. Нека се събудят и да види какво прави този човек заради егото си", обърна се Пеевски към ПП-ДБ. 

Той добави, че сега популизмът на политиците трябва да спре и да се чуе какво мислят хората по места.