Коментари

Георги Свиленски: Радев да дойде в парламента за клетвата на кабинета му

   
Георги Свиленски: Радев да дойде в парламента за клетвата на кабинета му

"От БСП не нарушихме конституцията като не отидохме при президента. И той сгреши при тези консултации. Пише, че се провеждат преди сформирането на служебен кабинет. А ние бяхме поканени след това. Разграничаваме се от служебния кабинет. Ние сме алтернативата. Радев трябва да дойде в Народното събрание, където ще има клетва на неговия кабинет." Това каза Георги Свиленски от БСП в сутрешния блок на Би Ти Ви. От партията вече са написали писмо до Росен Желязков за това. 

"Трябва да е ясно кой какво прави. Сега на ход са президентът и Димитър Главчев, който изчете списък с министри, написан от друг. Ще кажем дали кабинетът е бил неутрален след 2 месеца. Министрите в него са на ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ. Ние нямаме министри. Росен Карадимов беше в БСП много отдавна", заяви Свиленски. Той отказа да дава оценка на кабинета "Денков", защото "нямаме Шенген, нямаме еврозона, нямаме адекватна конституция". 

"Скараха се на кого е министърът на вътрешните работи. В случая имаме арести в митниците, оставка на главния секретар. В записа на ПП се казваше: "Как ще правим избори без МВР". Бойко Борисов каза: "Как ще правим избори като ни смениха шефа на НАП в Бургас. Какво да обясним на бизнеса?" Така правят избори", категоричен бе Свиленски.