Коментари

Борисов: Ако всичко около скандала в МВР се окаже истина, бихме работили с ПП-ДБ, но без техните знакови лица

   
Борисов: Ако всичко около скандала в МВР се окаже истина, бихме работили с ПП-ДБ, но без техните знакови лица

Виждам стария кабинет Денков-Габриел, със знакови министри като Гвоздейков вътре, зам.-министрите, които са всички назначени по това време от ПП, в екологията, образованието октава същия. Има всъщност 3-4 нови имена.

Това бе първият коментар на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов след като се закле кабинетът "Главчев".

Борисов се обърна към избирателите на ПП-ДБ, защото виждал как техните лидери се опитват да вменяват вина, че друг им е виновен. И отново разказа защо са се провалили преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ. За двете седмици разговори никой от ДПС не се е намесил. Освен в трето римско - между Кирил Петков и Пеевски по темата за това колко души са необходими за гласуване за регулаторите от 160 гласа.

Той благодари на Асен Василев, че е потвърдил какво са си говорили с Борисов. 

Можехме да направим съвсем различно нещо във второ римско, както аз го наричам, на оцратната страна на листа, за да може това сружецно правителство, още повече, виждайки състава му днес..., с финансов министър Асен Василев и външен Мария Габриел си представете как щеше да изглежда по съвсем разлшчен начин за всички нас, допълни Борисов. 

Можехме да използваме тези месеци в преговори, а след изборите да направим истинско коалиционно споразумение.

Ако Асен Василев се беше върнал и беше казал: приемаме този компромис.

От това, което виждам в последните дни - те са имали други мисли. И се надявам разследващи органи да доведат докрай, за да излезе истината.

Живко Коцев съм го назначавал във Велико Търново още 2005 г. И затова сме го подкрепяли.

Затова трябва да се види кои са тези хора, те са давали сигнали срещу мен.

Много е важно хората да знаят, че ако това се окаже истина, ние бихме работили с ПП-ДБ, но без техните знакови лица. Това, което ми показаха тези снимки с кучето, стана ми смешно, че използва и кучетата да се снимат по такъв начин. Понеже нашият последен разговор с Главчев преди години не беше приятен - тогава му поисках оставката, защото беше изгонил председателката на БСП. Ще нареждат на Гвоздейков, защото е ярко политическо лице на Кирил и Асен. Никога нямаше да оставя министър от тези, никога нямаше да оставя този външен министър, ако зависело от мен, отсече Борисов.