Коментари

Васил Терзиев: Нощният транспорт е удобен

   
Васил Терзиев: Нощният транспорт е удобен

“Работим за това София да бъде град, в който всеки живее добре. Това включва осигуряването и на 24 часова транспортна услуга. Само така във всеки час от денонощието даваме удобна алтернатива на придвижването с личен автомобил или такси. Затова съм озадачен от направените от общински съветници предложения за пореден път услугата нощен градски транспорт да бъде спряна. Припомням, че след дълго прекъсване, едва от малко повече от 3 месеца, линии N1, N2, N3 и N4 отново работят.” Това написа кметът на София Васил Терзиев във фейсбук. 

Статистиката показва, че ръстът на пътниците между януари и февруари е 33%, а амбицията на общината в следващите месеци е още хиляди софиянци да се възползват от услугата. “Това е особено актуално предвид настъпилия по-топъл период от годината“, пише още той.

Към този момент нощният транспорт се обслужва от едва 9 автобуса, при 488 автобуса в час пик през деня. Не мога да се съглася, че тези 9 автобуса са причина да се "счупи цялата система", категоричен е той. “В подписаното ново споразумение с транспортните синдикати, освен 15% увеличение на възнагражденията, за първи път включихме и ангажимент за строеж на жилища за привличането на водачи, както и за подобряването на хигиенните условия с ремонт и нови санитарни възли. Нашата цел е да работим за градския транспорт целенасочено и с мисъл както за пътниците, така и за служителите. А това е възможно, само ако той е алтернатива през цялото денонощие”, казва още Терзиев. 

Надявам се, че при гласуването, общинските съветници ще вземат предвид интереса на София и софиянци и ще подкрепят нощния транспорт. А после заедно да работим и да го направим още по-добър и привлекателен, пише още в поста си.