Коментари

Борисов ще положи всички усилия да има машини на предстоящите избори

   
Борисов ще положи всички усилия да има машини на предстоящите избори

Аз съм твърд привърженик на машинното гласуване и ще направя всичко възможно машините да останат.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента на въпрос дали в оставащото време до ваканцията ще предложат отваряне на Изборния кодекс заради машините.

Не мога да коментирам нещо, което е на белгийската прокуратура, отказа да коментира той темата за проверките във фирмите на Настимир Ананиев. А защо е била забавянето от 8 месеца той каза, че не знае. "Но е хубаво да се изчаква, за да се разбере за какво става въпрос, и тогава да се реагира. Защото едва ли не вчера излезе, че някой му прави това на Настимир Ананиев, а то се оказа на белгийската прокуратура",  допълни лидерът на ГЕРБ.

Той отново коментира темата за състоянието на финансите на държавата.  И обясни, че затова идкат изслушване на служебния министър на финансите. Затова и поздравил, че природните агенции са останали да работят, за да няма оправдание, че някой им пречи. "Винаги истината излиза наяве и някой път с прискърбие установяваме какво е правено и как се е правилало, на години се забавиха в развитието на България", допълни той.

Ние от ГЕРБ не замеряме никого, а поводи всеки ден ни се дават за такава огромна политическа предизборна кампания в парламента. За мен парламентът нито е разследваща институция, нито е място, където се дават присъди, нито е мястото, както и от телевизора, където се правят хората обвиняеми, и биват наблюдавани, каза Борисов. Така ме, да оставим да работят, и когато има внесен обвинителен акт, ще коментираме, допълни той.

Борисов вижда още 2-3 седмици работа на парламента.

Парламентът си работи до този момент добре. Особено в две сфери - отбраната и енергетиката, имаме да свършим много неща, днес и утре, относно армията, възнагражденията там, тъй като те рязко се разминаха вече с МВР, много хора напускат армията, за да отидат в МВР, коментира лидерът на ГЕРБ. И допълни, че когато се работи на парче и не се гледа цялостно финансовата рамка, винаги се получава така.

Борисов не познава назначения за и.д главен секретар на МВР. Нямам спомен да сме работили през годините и да го познавам, каза той.

Запитан кого би препоръчал на тази длъжност за постоянно, Борисов отговори: Подкрепях Живко Коцев заради Атанас  Атанасов помоли, сега вече ще се пазя и да кажа: подкрепям, защото предлагат други, а само подкрепяш.

ГЕРБ още нямат кандидат за омбудсман на мястото на подалата оставка Диана Ковачева, а лидерът каза, че не е мислил по тази тема.

Не - така отговори Борисов на въпрос има ли опасност София да остане мръсна заради казуса с боклука. И препрати към общинските съветници на ГЕРБ. 

Как 10 г. нямаше никакъв проблем, а сега се явиха изведнъж за 5 месеца всички проблеми в София. Нали я спасиха от нас, а изведнъж затънахте в боклук, попита Борисов. И напомни, че той е станал кмет пак заради боклука, където го ровели в Суходол. Сега, ако отидете, страхотно сметище, рекултивирано. Проблемът решен, направен, софиянци избраха Терзиев и затънаха в боклук, допълни лидерът на ГЕРБ.