Новини Реакция

Слави Трифонов пак се отказа да е депутат

   
Слави Трифонов пак се отказа да е депутат

Слави Трифонов се отказва да е депутат, лидерът на "Има такъв народ" е подал заявление в ЦИК и е заличен от листата на ИТН в 15 МИР - Плевен и 25 столичен МИР. Не иска да влиза в народното събрание № 50 и Бедрос Левон Пехливанян от ГЕРБ-СДС“  и е заличен в 19 МИР - Русе.

Постъпило е и заявление от Николай Тонев Колев от ДПС с искане да не бъде обявен за избран за народен представител. ЦИК заличава Колев от листата в Двадесет и седми изборен район – Старозагорски. ЦИК заличава и Иса Емин Бесоолу от листата на ДПС в Двадесет и седми изборен район – Старозагорски, както и Николай Неделчев Юруков от листата на ДПС в Двадесет и втори изборен район – Смолянски, след подадени заявления, че се отказват да са народни представители.

Христо Петров от ПП-ДБ, Ивайло Вълчев от ИТН, Кристиан Вигенин от БСП и Станислав Стоянов от Възраждане стават евродепутати и няма да са народни представители. 

ЦИК обяви избраните в два района, които трябва днес да обявят в коя листа искат да останат избрани. 

Това са: 

От ИТН - Драгомир Стефанов Петров - във Варна и Русе, Силви Кирилов Петров - в Бургас и 26 МИР - София област, Станислав Светозаров Балабанов в Пловдив и областта, Тошко Йорданов Хаджитодоров - Благоевград и Варна. 

От Възраждане - Ивелин Първанов Първанов - в Ловеч и Плевен, Костадин Тодоров Костадинов - Варна и 25 МИР в София, Петър Николаев Петров - Монтана и 24 МИР в София, Цончо Томов Ганев - Бургас и 23 МИР в София. 

ОТ ПП-ДБ - Асен Васков Василев - в Пловдив и Хасково, Богдан Валериев Богданов - Плевен и 17 МИР - Пловдив , Кирил Петков Петков - Перник и 23 МИР в София, Мартин Димитров Димитров - в Руси и 24 МИР в София, Николай Денков Денков - в Бургас и Шумен. 

От ГЕРБ-СДС - Бойко Методиев Борисов - в Пловдив и 25 МИР в София, Георги Валентинов Георгиев - Пловдив и 23 МИР в София, Делян Александров Добрев - в Разград и Хасково, Тома Любомиров Биков - в Силистра и в 23 МИР в София. 

От БСП - Борислав Гуцанов Гуцанов - във Варна и Шумен, Георги Страхилов Свиленски - в Плевен и 24 МИР в София, Драгомир Велков Стойнев - в Пазарджик и Стара Загора, Корнелия Петрова Нинова - в Благоевград и 25 МИР в София. 

От Величие - Николай Георгиев Марков - в Пловдив и 25 МИР в София. 

От ДПС - Делян Славчев Пеевски - в Благоевград и Кърджали, Джевдет Ибрям Чакъров - Разград и Силистра, Йордан Кирилов Цонев - Благоевград и Велико Търново. 

В случай че кандидатът не подаде писмено заявление в срока по т. 2, Централната избирателна комисия го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за народен представител. Поредността се определя от датата и часа на публикуване на интернет страницата на районната избирателна комисия на решението на РИК за регистрация на съответната кандидатска листа.