Новини

Парламентарната комисия за Исторически парк ще изпрати доклад до ДАНС и прокуратурата

   
Парламентарната комисия за Исторически парк ще изпрати доклад до ДАНС и прокуратурата

В петък временната парламентарна комисия за Ивелин Михайлов и Исторически парк ще гласува доклад за дейността си, който впоследствие ще бъде изпратен на главния прокурор, ДАНС, Министерството на вътрешните работи и Министерството на финансите.

Пълното име на временната комисия е "за проверка на всички факти и обстоятелства на данни за извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов - идеолог на ПП "Величие", и изградения в с. Неофит Рилски, община Ветрино, културно-исторически комплекс "Исторически парк", в т.ч. престъпления, свързани с пране на пари и обвързаности на представители на местната и централна власт с този комплекс и неговото изграждане".

На днешното заседание председателят на комисията Цвета Рангелова докладва, че е постъпила информация от кмета на Ветрино, служба „Гражданска регистрация и административно обслужване“, Агенция по вписванията, справка от Прокуратурата, от Министерството на вътрешните работи и информация от Националната агенция за приходите.

Постъпила е и секретна информация от Държавна агенция „Национална сигурност“, която се намира в секретното деловодство на Народното събрание, съобщава БТА.