Бизнес

Обществена тоалетна за туристи работи от днес до храма Александър Невски в София

   
Обществена тоалетна за туристи работи от днес до храма Александър Невски в София

Чуждите туристи и гражданите вече ще могат да ползват първата нова и модерна обществена тоалетна в София, която е изградена до храм-паметника „Св. Александър Невски“. Това установи екип на TravelNews. За нея отдавна настояват туроператорите, екскурзоводите и браншовите сдружения в туризма. Катедралата е един от най-посещаваните обекти както от туристи, така и от българите. От години е проблем липсата на обществени тоалетна в столицата.

Предвиждаме да изградим и още обекти в града на ключови места, заяви пред TravelNews Никола Барбутов, зам.-кмет на Столична община, който отговаря за туризма. Той работи в посока София да стане по-приветлива за гражданите и за гостите.
В началото на тази седмица Столична община отвори изцяло обновения туристически информационен център в подлеза на Софийския университет. Обектът е ребрандиран и модерен, като ще обслужва и дава информация на туристите.

Другите два туристически информационни центрове в подлеза на Ларгото и в Банкя ще бъдат закрити, защото първият е в окаяно състояние, а вторият не е посещаван. Предвижда се да бъде изграден още един център срещу Халите, който ще бъде под формата на ретро трамвай. Директорът на Общинското предприятие „Туризъм“ Антон Пенев обяви още, че започват работа по туристическия сайт на София, който е много зле и остарял, както ще засилят и дигиталната реклама.