Новини

Ахмед Доган ще бъде в листите на ДПС на изборите

   
Ахмед Доган ще бъде в листите на ДПС на изборите

Ахмед Доган се връща в оперативната политика. Най-вероятно ще е в листите на "Движението за права и свободи", каза в предаването "Тази сутрин" Валентин Тончев от крилото на Ахмед Доган в ДПС.

Той беше упълномощен да регистрира партията за изборите.

"Водим разговори. Една от причините, поради която Делян Пеевски беше освободен от ДПС, беше, че не се водеха разговори, колективните органи не заседаваха. Сега заседаваме, коментираме по региони и редим листи", посочи той.

Преди него гост в "Тази сутрин" беше собственикът на сайта "Родопи24" Илхан Андай, който заяви, че почетният председател на ДПС е далеч от сараите и се намира в база на Рамадан Аталай в Пампорово.

Той добави, че въпросният имот е собственост на фирми, вероятно регистрирани в офшорни зони, но хората го знаят като имот на семейство Аталай.

Илхан Андай припомни, че имотът е попадал в полезрението на прокуратурата, в периода когато земеделски министър беше Мирослав Найденов, оповестил за заменки, правени на принципа "кон за кокошка". По думите му хората на Делян Пеевски са знаели къде е Доган, тъй като "и в двата лагера има агенти".

Андай заяви, че Доган е в крах като бизнесмен, парите са свършили и затова има нервност и у Данаил Папазов, с когото доскоро бяха съдружници в ТЕЦ Варна.

По думите на Андай е важно властите да установят откъде са парите, с които са построени сараите, обитавани от Доган, тъй като това е порочна схема за усвояване на пари през властта. Той добави, че кръг от бизнесмени е имал по-лесен достъп до сараите от партийните активисти. Темите вътре пък били свързани с пари, не с етнос и политика. А Данаил Папазов сега си взимал собствеността.

Андай сподели, че е виждал Делян Пеевски веднъж – в Кърджали преди предпоследните избори и си говорили 2 минути. Веднъж е виждал и Ахмед Доган – при посещение в Турция, когато разбрал, че в страната искат ДПС начело с друг лидер.