Коментари

ИТН за офертата от Борисов: Още е рано, да минат изборите

   
ИТН за офертата от Борисов: Още е рано, да минат изборите

"Има такъв народ" не бързат да дадат категоричен отговор на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който днес заяви, че е готов на "джентълменско споразумение" за управление и посочи като естествени партньори партиите от сглобката, плюс БСП и ИТН.

"Това изказване е много преди да му дойде времето. Разбирам, че г-н Борисов се опитва да е сигурен, че ще управлява, но трябва да минат изборите. Трябва да се види каква ще е програмата и кой ще я изпълнява. На такива заявки не им е сега моментът. А джентълменското им споразумение с ПП-ДБ.. не бих употребил този термин - това бе най-голямата глупост, която направиха. С това джентълменско споразумение унищожиха конституцията и сега сме в тая каша благодарение на това".

Така шефът на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов отговори на протегнатата от Борисов ръка. Той обаче припомни, че партията е готова на диалог - направи го при разговорите за изпълнение на третия мандат за съставяне на правителство.

"Ако партиите в следващия парламент имат мозък, еволюирали са, надяваме се, че до 2 месеца някои политически лидери ще еволюират до там за мислене. Ако има програма, зад която има по-широко политическо мнозинство, би могло да има и стабилно управление", каза още той.

Йорданов отрече да оказва натиск върху председателката на ЦИК Камелия Нейкова, която влезе в комисията от тяхната квота. "Тя защитава интересите на българското общество, пратили сме я заради нейната експертиза. Има си закони, ЦИК си спазват закона", заяви той.

Депутатът бе скептичен и за думите на Борисов за мажоритарен вот, особено след като той "беше един от хората, които хвърлиха референдума ни в кошчето".

Иронизира и поведението на ПП-ДБ по казуса с Делян Пеевски.

"Драмите в ДПС не ме интересуват. Кой направи Пеевски фактор? ПП-ДБ направиха Пеевски фактор. Изключително е жалко, че тези реват срещу него. Бил лош. Кой прави конституционни промени с Пеевски, кой му вися в кабинета?", заяви Йорданов. 

И в САЩ имало Закон за чуждестранните агенти, но този на "Възраждане" имал нужда от доста корекции. Текстовете обаче така или иначе нямало време да минат през комисии и гласуване в този парламент.