Спорт

Джокович и Григор направиха запомнящо се шоу на и извън корта

   
Джокович и Григор направиха запомнящо се шоу на и извън корта

Най-добрият български тенисист Григор Димитров и рекордьорът по титли от Големия шлем Новак Джокович изнесоха истинско шоу в „Арена София“, което се пренесе и извън пределите на корта. Българинът спечели демонстративната среща с 6:4, 2:6, 10:6, като последният гейм завърши със супертайбрек. 

Още на официалната пресконференция преди сблъсъка двамата демонстрираха отлично настроение, като сърбинът заяви, че победителя от сблъсъка ще плати вечерята. Извън забавната част двубоят бе с благотворителна кауза и всички средства от продадени билети отидоха за фондацията на Григор Димитров.

Доброто настроение не напусна Гришо и Ноле през цялото време

Срещата бе изпълнена с множество атрактивни отигравания от двамата тенисисти, които определено се понравиха на зрителите. Съвсем символично последната точка в двубоя бе отбелязана от 12-годишният Дамян Аврамовски, който по ирония на съдбата е левичар - типът играчи, създали най-големи затруднения в кариерата на Джокович.

Най-обсъжданият момент от събитието обаче настъпи след неговия край, когато сръбският ас помоли DJ Мартен Роберто да му пусне любимата му българска песен „Луда по тебе“ на Камелия. След като молбата на Ноле не бе изпълнена, той успя да си осигури акапелно изпълнение от страна на зрителите в залата.

В хода на деня сръбската звезда показа, че е напълно земен човек и не отказа нито една молба за снимка или автограф от почитатели, като сред известните личности, които успяха да се фотографират с него са председателят на Българската снукър федерация Олег Велинов, треньорът на Левски Станислав Генчев и футболната легенда Димитър Бербатов.

Димитър Бербатов бе сред знаменитостите, успяли да си направят снимка с двамата тенис асове

Нещата станаха още по-любопитни в афтърпартито на тенисистите, състояло се в известен столичен клуб. Там в центъра на вниманието се оказа певицата Камелия, която вдигна градуса на настроението и накара дори доста по-обрания Димитров да се включи във веселбата. Компания на двамата асове правеха сръбската съдийка Марияна Вельович и треньорът на българина Дани Валверду.

Кадрите на хвърляните във въздуха салфетки и музикални импровизации предизвикаха противоречиви коментари в социалните мрежи, но Ноле и Гришо със сигурност показаха, че знаят как да привличат внимание дори и когато не са на корта.