Коментари

Биршен Ибрямова: С това няма да се приключи, до изборите има още 20 дни

   
Биршен Ибрямова: С това няма да се приключи, до изборите има още 20 дни

Ще продължа моята гладна стачка до освобождаването на съпруга ми. Ще го правя до тогава, докато ми стигат физическите сили. 

Това заяви пред БНР съпругата на независимия депутат Джейхан Ибрямов – Биршен. Кандидат-депутатът е задържан за 72 часа под стража, след като снеха имунитета му. От становището, с което председателят на парламента Рая Назарян разрешава свалянето на имунитета му, става ясно, че му е повдигнато обвинение за търговия с влияние и има описан конкретен случай за получаване на 100 хил. белязани лева. 

Биршен Ибрямова е изкарала нощта пред сградата на бившия Партиен дом заедно с няколко души от младежката организация. Тя заяви, че се чувства подкрепена: "Нито за миг не ме оставят колегите". И заяви категорично, че твърденията на прокуратурата не са верни. "Моят съпруг не е престъпник", подчерта тя.

"Знам, че с това няма да се приключи. До края на изборите има още 20 дни", коментира Ибрямова и каза, че ѝ е интересно кой ще е следващият. 

"Не искам среща с хората на властта. Това, което имам да им кажа, го казвам чрез вас, докато все още мога", посочи тя и изказа мнението си, че в най-скоро време на журналистите ще им бъде забранено да разговарят с нея

От 4 месеца сме подложени на репресии и обществеността отказва да ни чуе, обяви Ибрямова в предаването "Преди всички".

По думите ѝ твърденията за взети пари не са доказани по никакъв начинТя няма обяснение и за твърденията за влияние на съпруга ѝ в Министерството на отбраната

"За мен беше изненадващо защо иззеха два мои тефтера, при положение, че изрично казах, че са мои, а не на съпруга му, а също и документите, които по никакъв начин не касаят съпруга ми. Извън това, не иззеха нищо, което да е в лично притежание на съпруга ми", декларира Биршен Ибрямова. Тя заяви, че няма документи, свързани с Ахмед Доган, които могат да бъдат "интересни в тази война в партията"

"Тази папка с документи са банкови извлечения по движение на сметки на г-н Доган, които официално от банката също могат да бъдат видени". 

"Сигналът за колегите и съпартийците, че нещо нередно се случва, може би беше с моето уволнение, защото докато за другите колеги имаше едни формални обяснения – различни причини имаше, недоказуеми и удобни, но за мен нямаше обяснение, защото аз съм секретарка на г-н Доган от 2001 г.", отбеляза също съпругата на Джейхан Ибрямов, която изтъкна също, че с Делян Пеевски е била в професионални отношения преди уволнението ѝ.