Анализи

Маркет линкс: Ако изборите бяха днес, ГЕРБ са с 24%, втори са ПП-ДБ с 14,1%, а трети – Възраждане

   
Маркет линкс: Ако изборите бяха днес, ГЕРБ са с 24%, втори са ПП-ДБ с 14,1%, а трети – Възраждане

Ако изборите бяха днес, ГЕРБ ще получи 24% от действителните гласове, на второ място излиза ПП-ДБ с 14,1%, а на трето – „Възраждане" с 13,1%. Това каза по Би Ти Ви социологът Добромир Живков, управител на „Маркет Линкс". Агенцията е провела национално представително проучване в периода 15-20 октомври.

87% е неудовлетворението от това накъде се развива страната сред анкетираните, каза още Живков.

Само 17% е доверието в сегашния служебен кабинет, показват данните. То е по-високо отколкото доверието към парламента, което е едва 6%, което е рекордно ниско. Симпатизантите на ГЕРБ оценяват кабинета „Главчев" по-високо, отколкото привържениците на останалите основни партии. Анкетите са правени след последните скандални среднощни заседания на Народното събрания и със сигурност това се е отразило на оценката на хората, каза Живков.

Според изследването 37% от избирателите със сигурност ще отидат да гласуват, а други 27% са с нагласа по-скоро да отидат до урните. Но социологът поясни, че в самия изборен ден обикновено повече хора отиват да гласуват, отколкото са деклариралите преди това, че ще го направят.